ЦПУ машина

CNC деловен бриф

Главниот бизнис на нашата компанија вклучува прецизна обработка на механички делови, прецизна CNC обработка, груба обработка во полупроводничка празнина итн. што ги бараат клиентите во индустриите со висока класа како што се делови за авиони, автоделови, полупроводници, нова енергија итн. Поседуваат различни алуминиумски легури , бакарни легури, легури на чинии, челични делови и други технологии за обработка на материјали, набавете неколку комплети прецизна опрема за обработка на CNC, а потоа соработувајте со квалификувани таленти кои се нурнати во сродните индустрии долги години за да работат поврзана опрема.

Преглед на опрема (1)
Преглед на опрема (2)

Преглед на опрема

Центар за вертикална обработка

Компанијата е опремена со професионална опрема за пилање, дупчење и глодање за метални материјали, која може да се користи за груба и фина обработка на материјали од 2600 mm.14 комплети вертикални машински центри и 2600mm долги 2600mm центри за обработка на порти може да ги задоволат различните барања за висока прецизност и квалитет на клиентите.

Машинска серија
VMC76011/85011/1000 11 /120011/1300Il
· Висока ригидност
· Висока отпорност на удар
· Висока прецизност
· Висока термичка стабилност
· Висок динамичен одговор

Центар за вертикална обработка (5)
Центар за вертикална обработка (4)
Центар за вертикална обработка (1)
Центар за вертикална обработка (2)
Центар за вертикална обработка (3)

Центар за обработка со пет оски

Без разлика дали се работи за обработка на делови за која е потребна димензионална точност на ниво на микрон, обработка на површината на огледалото за која е потребна грубост на површината на нано ниво или ефикасна композитна обработка на метални делови, центарот за обработка со голема брзина со пет оски е надлежен.

Центар за обработка со пет оски

Центар за обработка со три оски

Работилницата за обработка е опремена со напреден центар за обработка со голема брзина со три оски со различни опции за конфигурација за да се задоволат различни производствени потреби.Може да се изберат различни типови вретена за да се прилагодат на списанијата за алати со различни капацитети за да се задоволат потребите на различни сценарија за обработка и да се обезбеди квалитет на прецизна обработка.Системот за проверка на машината може да се конфигурира за да го квантифицира статусот на машинските алати, приборот за јадење и работните парчиња при прецизната обработка.Усвоен е систем за контрола со целосно затворена јамка за да се обезбеди точност на движењето на машинскиот алат и да се постигне точност на обработка на ниво на микрони.

Центар за обработка со три оски

Центар за инспекциска опрема

Имаме напредна опрема за тестирање.Главните инструменти се: три координати увезени од Јапонија, дводимензионален инструмент за мерење на слики, детектор за пропусти и други мерни алатки, во комбинација со систем за автоматска евалуација на податоците SPC, за да се задоволат барањата за квалитет со висока прецизност на високите клиенти и може ефективно избегнувајте неконтролирани ризици во производниот процес.

Инспекциска опрема (3)
Инспекциска опрема (1)
Инспекциска опрема (2)

Апликации

Работно коло на пумпата за вода под висок притисок
Материјал: 7075 алуминиумска легура (150 HB)
Големина: Φ300*118
· Мелење на место 12,5ч/парче
·Контура на сечилото <0,01мм
·Површинска грубост Ra<0,4um

Обем на бизнис (1)
радијатор

Седумстепено работно коло на турбомолекуларна пумпа
Материјал: 7075-T6 алуминиумска легура
Големина: Φ350*286мм
·Користете CAM софтвер за да го завршите процесот со пет оски
· Целосно грубирање до завршна обработка на 249 сечила во 7 фази во едно стегање
·Нерамнотежата е помала од 0,6 микрони


WhatsApp онлајн разговор!