Penerbangan

Aviation

Shanghai Miandi Metal Group Co., Ltd.

Aeroangkasa

Nalika abad kaping rong puloh, aluminium dadi logam penting ing pesawat. Kapal udara pesawat kasebut minangka aplikasi sing paling akeh kanggo aloi aluminium. Saiki, kaya pirang-pirang industri, aeroangkasa nggunakake manufaktur aluminium.

Napa milih Aloi Aluminium ing Industri Aeroangkasa:

Bobot Cahya - Panganggone aloi aluminium nyuda bobot pesawat kanthi signifikan. Kanthi bobot kira-kira dadi luwih entheng tinimbang baja, ngidini pesawat bisa nimbang luwih akeh bobot, utawa dadi luwih efisien bahan bakar.

Kekuwatan Tinggi aluminium ngidini ngganti logam sing luwih abot tanpa kekuwatan sing ana gandhengane karo logam liyane, nalika entuk bathi. Kajaba iku, struktur mawa beban bisa njupuk keuntungan saka kekuatan aluminium supaya produksi pesawat luwih dipercaya lan efisien biaya.

Rintangan Korosi - Kanggo pesawat lan para penumpang, karat bisa mbebayani banget. Aluminium tahan banget kanggo lingkungan korosi lan kimia, saéngga larang regane kanggo pesawat udara sing beroperasi ing lingkungan maritim sing banget.

Ana sawetara macem-macem jinis aluminium, nanging sawetara luwih cocog karo industri aeroangkasa tinimbang liyane. Conto aluminium kayata:

2024- Unsur aloi utama ing 2024 aluminium yaiku tembaga. 2024 aluminium bisa digunakake yen dibutuhake rasio bobot dhuwur. Kaya alloy 6061, 2024 digunakake ing swiwi lan fuselage struktur amarga ketegangan sing ditampa nalika operasi.

5052- Bahan aloi kekuatan paling dhuwur sing ora bisa diobati, 5052 aluminium nyedhiyakake ekspansi sing cocog lan bisa digambar utawa dibentuk dadi macem-macem wujud. Kajaba iku, menehi resistensi banget ing kakisan banyu asin ing lingkungan segara.

6061iki nduweni sifat mekanik sing apik lan gampang dipasang. Aloi umume digunakake kanggo, lan ing aplikasi aeroangkasa, digunakake kanggo swiwi lan fuselage. Kondhisi umume ing pesawat kanthi nduwe omah.

6063- Asring diarani "alloy arsitektur," 6063 alum dikenal kanggo nyedhiyakake ciri rampung sing apik, lan asring nggunakake aloi paling migunani kanggo aplikasi anodizing.

7050- Pilihan utama kanggo aplikasi aeroangkasa, campuran 7050 nampilake resistensi kakisan lan tahan sing luwih gedhe tinimbang 7075. Amarga njaga properti kekuwatan ing bagean sing luwih akeh, 7050 aluminium bisa njaga ketahanan fraktur lan karat.

7068- 7068 alloy aluminium minangka jinis aloi paling kuat sing saiki kasedhiya ing pasar komersial. Entheng kanthi resistensi karat banget, 7068 minangka salah sawijining wesi sing paling angel diakses saiki.

7075- Zinc minangka unsur alloying utama ing 7075 aluminium. Kekuwatane padha karo pirang-pirang jinis baja, lan nduweni kekuatan kekuatan lan kelelahan sing apik. Mula digunakake ing pesawat tempur Mitsubishi A6M Zero sajrone Perang Dunia II, lan isih digunakake ing penerbangan saiki.


Tampilan Online Chat!