hal hiber

hal hiber 

Aeroangkasa

Nalika abad ka dua puluh maju, aluminium janten logam penting dina pesawat. Pesawat udara parantos janten aplikasi anu paling nuntut pikeun campuran aluminium. Ayeuna, sapertos seueur industri, aerospace nganggo seueur manufaktur aluminium.

Naha milih Aluminium Alloy di Aerospace Industri:

Bobot Ringan - Pamakéan paduan aluminium ngirangan beurat pesawat hiji sacara signifikan. Ku beuratna sakitar katilu langkung entong ti baja, éta ngamungkinkeun pesawat tiasa nyayogikeun langkung beurat, atanapi janten langkung éfisién suluh.

Kakuatan Tinggi Aluminium ngamungkinkeun pikeun ngaganti logam langkung beurat tanpa kaleungitan kakuatan anu pakait sareng logam anu sanés, bari nguntungkeun tina beuratna anu langkung enteng. Salaku tambahan, struktur bantalan beban tiasa nyandak kauntungan tina kakuatan aluminium pikeun ngajantenkeun produksi pesawat langkung dipercaya sareng hemat biaya.

Résistansi Korosi - Kanggo pesawat sareng panumpang na, korosi tiasa bahaya pisan. Aluminium tahan pisan ka lingkungan korosi sareng kimia, ngajantenkeun éta berharga pisan pikeun pesawat udara anu dioperasikeun di lingkungan maritim anu pohara korosif.

Aya sababaraha jinis aluminium, tapi sababaraha langkung cocog sareng industri aerospace tibatan anu sanés. Conto aluminium sapertos kitu diantarana:

2024- Unsur alloying primér dina 2024 aluminium nyaéta tambaga. 2024 aluminium tiasa dianggo nalika kakuatan tinggi pikeun babandingan beurat diperyogikeun. Sapertos paduan 6061, 2024 dianggo dina struktur jangjang sareng badan pesawat kusabab tegangan anu ditampi nalika dioperasikeun.

5052kakuatan pangluhurna sasmita anu henteu tiasa diubaran panas, 5052 aluminium nyayogikeun expediency idéal sareng tiasa digambar atanapi dibentuk janten sababaraha rupa. Salaku tambahan, éta nawiskeun résistansi anu hadé pikeun korosi cai asin dina lingkungan laut.

6061ieu ngagaduhan sipat mékanis anu saé sareng gampang dilas. Mangrupikeun paduan umum pikeun panggunaan umum sareng, dina aplikasi aerospace, dianggo pikeun struktur jangjang sareng badan pesawat. Éta ilahar aya dina pesawat homebuilt.

6063- Sering disebut salaku "alloy arsitéktur," 6063 aluminium dipikaterang pikeun nyayogikeun ciri bérés conto, sareng sering janten paduan anu paling kapaké pikeun aplikasi anodizing.

7050- Pilihan luhur pikeun aplikasi aerospace, alloy 7050 nunjukkeun résistansi korosi anu langkung ageung sareng daya tahan tibatan 7075. Kusabab éta ngajaga kakuatan kakuatanna dina bagian anu langkung lega, 7050 aluminium tiasa ngajaga résistansi kana patah tulang sareng korosi.

7068- 7068 alloy aluminium mangrupikeun jinis kuat tina alloy anu ayeuna aya di pasar komersial. Ringan ku résistansi korosi anu saé, 7068 mangrupikeun salah sahiji paduan paling hese anu ayeuna tiasa diaksés.

7075- Séng mangrupikeun unsur alloying utama dina 7075 aluminium. Kakuatanna mirip sareng seueur jinis waja, sareng ngagaduhan sipat kakuatan sareng kakuatan capé anu saé. Asalna dianggo dina pesawat tempur Mitsubishi A6M Zero nalika Perang Dunya II, sareng masih dianggo dina penerbangan ayeuna.


WhatsApp Online Chat!