O le Hydro ma le Northvolt ua fa'alauiloa le fa'atasiga fa'atasi ina ia mafai ai ona toe fa'aaogaina maa ta'avale eletise i Nouei

O le Hydro ma Northvolt na fa'alauiloa le fa'avaeina o se pisinisi fa'atasi ina ia mafai ai ona toe fa'aaogaina mea maa ma alumini mai ta'avale eletise.E ala i le Hydro Volt AS, ua fuafua kamupani e fausia se fale pailate toe faʻaaogaina maa, lea o le a avea ma muamua o lona ituaiga i Nouei.

O le Hydro Volt AS o loʻo fuafua e faʻatuina le fale toe faʻaaogaina i Fredrikstad, Nouei, faʻatasi ai ma le faʻamoemoeina o le gaosiga e amata i le 2021. O le 50/50 faʻatasi faʻatasi ua faʻavaeina i le va o le kamupani alumini o le lalolagi i Norway o Hydro ma Northvolt, o se taʻutaʻua taʻutaʻua Europa gaosi oloa faʻavae i Suetena.

“Matou te fiafia e uiga i avanoa ua faatusaina i ai.E mafai e le Hydro Volt AS ona taulimaina le alumini mai maa e gata ai le ola e avea o se vaega o la tatou filifili tau uʻamea atoa, fesoasoani i le tamaoaiga faʻasolosolo ma i le taimi lava e tasi e faʻaitiitia ai le tulaga o le tau mai le uʻamea matou te tuʻuina atu, "o le tala lea a Arvid Moss, Pule Pule Sili. mo Malosiaga ma Atinae Autasi i Hydro.

O se fa'ai'uga aloa'ia o tupe fa'afaigaluega i le fale pailate toe fa'aaogaina e fa'amoemoe e le o toe mamao, ma o le tupe fa'afaigaluega e fa'atatau ile NOK 100 miliona ile 100%.O mea e maua mai i le fale faʻaleleia o maa fuafuaina i Fredrikstad o le a aofia ai le mea e taʻua o le black mass ma le alumini, lea o le a feaveaʻi i Northvolt's ma Hydro's plants, i le faasologa.O isi oloa mai le faiga toe fa'aaogaina o le a fa'atau atu i tagata fa'atau u'amea ma isi tagata fa'atau.

Fa'afaigofieina le la'uina o le taulaga

O le fale pailate toe fa'aaogaina o le a matua fa'aautomatika ma fuafuaina mo le tu'imomomo ma le fa'avasegaina o ma'a.O le a iai le malosi e fa'agaoioia ai le sili atu i le 8,000 tone o ma'a i le tausaga, fa'atasi ai ma se filifiliga e fa'alautele le gafatia mulimuli ane.

I le vaega lona lua, e mafai e le fale toe fa'aaogaina maa ona taulimaina se vaega tele o voluma fa'apisinisi mai maa lithium-ion i le va'a ta'avale eletise i Scandinavia atoa.

O se pusa ma'a EV (ta'avale eletise) e mafai ona sili atu i le 25% alumini, e tusa ma le 70-100 kilokalama alumini i le pusa.O le alumini na maua mai i le fale fou o le a auina atu i galuega toe faʻaaogaina a Hydro, e mafai ai ona faʻateleina le gaosiga o oloa e maualalo-carbon Hydro CIRCAL.

E ala i le fa'atuina o lenei fale i Nouei, e mafai ai e Hydro Volt AS ona maua ma fa'atautaia sa'o le toe fa'aaogaina o maa i le maketi EV sili ona matutua i le lalolagi, ae fa'aitiitia le aofa'i o ma'a e lafo atu i fafo o le atunu'u.O le kamupani Norwegian Batteriretur, o loʻo i Fredrikstad, o le a tuʻuina atu maa i le fale toe faʻaaogaina ma o loʻo fuafua foi e avea ma faʻatautaia o le fale pailate.

fetaui lelei

O le faʻalauiloaina o le toe faʻaaogaina o le maa faʻatasi e mulimulitaia le faʻafaigaluegaina a Hydro i Northvolt i le 2019. O le a faʻamalosia atili ai le faiga faapaaga i le va o le gaosi oloa ma le kamupani alumini.

"Northvolt ua faʻatulagaina se faʻamoemoe mo le 50% o tatou mea mataʻutia i le 2030 e sau mai maa toe faʻaaogaina.O le faigapa'aga ma Hydro o se vaega taua o le paso e fa'amautu ai se fafaga mai fafo o mea a'o le'i o'o atu a tatou lava ma'a i le iuga o le olaga ma toe fa'afo'i mai ia i tatou, "o le tala lea a Emma Nehrenheim, Ofisa Sili o le Siosiomaga e nafa ma le Revolt recycling business iunite i Northvolt.

Mo Hydro, o le faiga faapaaga e fai ma sui o se avanoa e faʻamautinoa ai o le alumini mai le Hydro o le a faʻaaogaina i maʻa a taeao ma le masini faʻaogaina.

“Matou te fa'amoemoe o se fa'aopoopoga tele i le fa'aogaina o ma'a mo le aga'i atu i luma, fa'atasi ai ma le mana'omia mulimuli ane mo le gafataulimaina o ma'a fa'aaogaina.E fa'atusaina se la'asaga fou i totonu o se alamanuia e tele le gafatia ma o le a fa'aleleia ai le toe fa'aaogaina o meafaitino.O le Hydro Volt e fa'aopoopo i la matou fa'aputuga o fa'apolokalame, lea ua uma ona aofia ai tupe fa'afaigaluega i Northvolt ma Corvus, lea e mafai ai ona fa'aogaina a matou alumini ma le toe fa'aaogaina o tomai," o le tala lea a Moss.

So'oga Fa'atatau:www.hydro.com


Taimi meli: Iuni-09-2020
WhatsApp Online Chat!